Nieuwsflash


2017/02/07. Karrewiet (Ketnet) op bezoek bij CLB-Ch@t

Geplaatst 8 feb. 2017 05:24 door CLB Jelle

Karrewiet, het jeugdjournaal van Ketnet, bracht een bezoek aan CLBch @ t en maakte hiervan op het GO! CLB Brussel deze reportage.
Tijdens de reportage ging een kindreporter op zoek naar meer informatie over de CLBch @ t. Hiervoor werden enkele collega’s van het chatproject gefilmd en geïnterviewd. De reportage legt op een vlotte, duidelijke en eenvoudige manier uit hoe kinderen en jongeren met het CLB kunnen chatten.

2017/02/01. Vandaag blaast CLB-ch@t 1 kaarsje uit

Geplaatst 1 feb. 2017 01:30 door CLB Jelle   [ 1 feb. 2017 01:33 bijgewerkt ]

CLB-ch@ is een chatforum, gericht naar leerlingen, kinderen en jongeren, waar er anoniem gebabbeld/gechat kan worden met een CLB-medewerker. Dit project wordt mogelijk gemaakt door alle CLB's in Vlaanderen. Je chat met een CLB-medewerker ergens in Vlaanderen, opgeleid om online hulpverlening te bieden in chatvorm. Een leerling weet nooit bij welke CLB-medewerker hij/zij terecht komt. De CLB-medewerker zal online vragen beantwoorden en ondersteunen waar mogelijk. Waar nodig zal de CLB-medewerker de leerling stimuleren en sensibiliseren om voor deze vraag de stap te zetten tot de CLB-medewerker(s) verbonden aan de school van deze leerling.

Vanaf vandaag is CLB-c@t dagelijks 1 uur langer open, dus tot 21u.

1-2 of 2